Tonpeter is ondernemer, sales trainer en business coach.

 

 

 

 


Tonpeter Spaapen is oprichter van Salestribe Training en TP Spaapen Sales University. Hiermee helpt hij ambitieuze ondernemers, sales leiders en ondernemende verkopers in het ontketenen van hun sales power en groei potentieel.

 

TP'S VERHAAL:

"Hoi, Ik ben Tonpeter, of TP zoals de meeste mensen mij noemen sinds m'n jeugd. Ik geloof in mensen, in hun kracht,  talenten en ik geloof in hun geweldige potentieel. Altijd gedaan. Zelfs als kind zag ik het beste in mensen, tegelijkertijd verbaasde ik me ook over hun gedrag. 'Hoe komt het dat de een succesvol is en lekker in z'n vel zit en de ander met dezelfde achtergrond, en toegang tot dezelfde resources, gefrustreerd rondloopt en niets presteert?'  Dit heeft mij altijd bezig gehouden. Wat doet een mens met zijn tijd, zijn passie en zijn talenten? Fascinerend.

Als ondernemer ben ik optimistisch over 'morgen' en over de mogelijkheden voor ambitieuze mensen en bedrijven om te groeien. Daar houd ik me zakelijk mee bezig: ondernemers en organisaties begeleiden in prestatie verbetering door hun teams te trainen en coachen in sales, gedrag en communicatie.

Ik kom uit een Brabants ondernemersgezin. Hard meewerken in ‘de zaak’ was in mijn jeugd vanzelfsprekend. Leuk ook. Ik houd nog steeds zo van de handel, van mensen en van onderhandelen: tot elkaar komen. Mijn vader Ton Spaapen was hierin de Master! Echt de Yoda in onderhandelen, mijn eerste mentor, grote voorbeeld en beste vriend. Hij heeft m'n bezetenheid voor sales, ondernemen en mensen al heel vroeg ontketend. Hierdoor heb ik er voor gezorgd om voor de rest van mijn leven, goeie mentors te vinden. Cruciaal voor je groei en dus investeer ik jaarlijks veel geld en tijd in mijn persoonlijke ontwikkeling door internationaal deel te nemen aan MasterMinds en trainingen.


Na mijn middelbare school, ben ik bedrijfskunde gaan studeren en buiten de collegezalen verdiende ik geld als telemarketeer, straatverkoper en als zanger-gitarist in m’n band. Muziek is mijn 2de grote passie. Songs schrijven, zingen en gitaren verzamelen vormen nog steeds mijn diepste momenten van geluk, maar dat is een heel ander hoofdstuk van mijn leven en voor een ander moment. 

Met m’n BBA op zak ben ik gelijk aan de slag gegaan in het bedrijfsleven. Na een aantal banen in sales, richtte ik net voor m’n 25ste verjaardig, m’n eerste bedrijf op; een Direct Sales & Marketing bedrijf, in scootmobielen, opsta-fauteuils en importeur van rolstoelen, dat ik vijf jaar later verkocht aan de Nederlandse marktleider in de Zorg. Vervolgens was ik kortstondig directeur bij Amerika’s voornaamste fabrikant van scootmobielen en deed ik een succesvolle herstructurering van rolstoelenfabriek in Noorwegen. Die eerste 10 jaar van m'n loopbaan vlogen voorbij en rond de eeuwwisseling wisselde ik van ‘healthcare’- naar de 'opleidingen en training' industrie. 


Sinds november 2001 heb ik inmiddels meer dan duizend organisaties en 33.000 professionals geholpen met trainingen. Vooral dankzij mijn team, heb ik met mijn klanten, veel successen en overwinningen behaald. Mijn geluk is dat ik geweldige mensen aan me heb kunnen binden.  Door de talenten van deze mensen heb ik als ondernemer mooie successen gehad.  Natuurlijk ben ik ook verantwoordelijk voor nederlagen en heb ik vaak tegenslagen moeten verwerken.


Voor mij is de essentie van ondernemen: Geloven in mensen, geloven in jezelf en geloven in de markt en vooral klanten succesvol helpen zijn. En…. nooit opgeven! 


Mijn gezin geeft me elke dag inspiratie. Na veel omzwervingen woon ik sinds 2001 in Nederhorst den Berg met m’n "lief" Peggy en twee dochters Lennon (17) en Dylan (13) en labrador Matsie.  Naast m'n liefde voor sales en muziek rijd ik graag op m’n mountainbike door de Hilversumse bossen, verzamel ik gitaren, en houd ik van koken, lezen, leren, reizen, films, (hard)lopen en basketbal.


Ik nodig je uit om contact met me te leggen.

Testimonials

Robert de Klijne,
DGA - MCTTC Lansingerland

Mijn omzet steeg 40% door de Sales Academy strategien en skills toe te passen en de tools en blauwdrukken te gebruiken! Echt geweldig, Dank voor je energie en wijsheid Tonpeter!

Mark Tigchelaar
CEO – UseClark Inc.

Tonpeter is geweldig! Zijn sales programma's en personal coaching hebben mij meerdere malen geholpen om nieuwe grote stappen te zetten in mijn bedrijf. Wat ik geweldig vind is dat hij ook echt helpt bij het zetten van de stappen. Daardoor boek je ook direct resultaat

Chuck Lennon
President – TeamLogic IT Inc.

I’ve worked with Tonpeter since 2003 in both Europe and the USA. Tonpeter will truly help you create breakthroughs in your business and give you the tools, skills and confidence to perpetuate growth. He’s an awesome sales leader and wonderful man.

Bart Kollau
CEO & Co-founder - TruQu

Tonpeter is ook op een heerlijk Amerikaanse manier, maf! Yes-Can-Do straalt hij uit. Niets is hem te gek om klanten te helpen succesvol te zijn. Gave gozer, sales dier en ondernemer, Pur Sang.

Tim Kleczka
CEO - Sonic Inc. USA

Tonpeter has a great passion and ability for helping people and companies get the best out of themselves, managing to their strengths! Tonpeter has be one of Europe's best sales trainers, he can communicate at every level within an organization equally in Dutch and English. I consider Tonpeter a friend, a trusted advisor and business partner.

Gene Longobardi
COO - Online Trading Academy, USA

Tonpeter is one of the finest men and leaders I know. He has great passion and dedication, loves people, and has a servant leader heart. There are those who perform well and those who touch our lives in special ways, but few people do both. Tonpeter does both. I am blessed to know him and to have worked with him.

Chris Betke
Manager Learning - Delta Air lines, USA

I have worked with Tonpeter for over thirteen years in Europe and the United States. He is one of the most dynamic leaders, trainers and mentors I have ever known.

Robert Gijsbers
Directeur, Multicopy Nijmegen

Ik heb in 2014 Tonpeter's Sales Academy doorlopen en veel gehad aan zijn skills trainingen en verkoop systeem. Ik zit al 25 jaar in de verkoop maar heb echt super veel gehad aan tonpeter's sales tools en strategieën. Door ze toe te passen heb ik in Q1. 2015 een groei van 36% gerealiseerd ten opzichte van 2014. Ongelofelijk! Dank je Tonpeter!

TP heeft potentieel ontketend bij

Ontvang gratis Tonpeter's salestips & video's

Mis niets en blijf op de hoogte. Je krijgt Tonpeter's beste sales strategien en nieuwste sales tips gewoon in je inbox. Kom in actie, doe mee en Ontketen Je Potentieel !