Tonpeter is ondernemer, expert sales trainer en business coach.

 

 

 

 


Tonpeter Spaapen is oprichter van Expert Sales Academy en Spaapen University. Hiermee helpt hij ambitieuze ondernemers en ondernemende verkopers in het ontketenen van hun sales power en groei potentieel.

 

TP'S BOODSCHAP
"Hoi, Ik ben Tonpeter en Ik geloof in mensen, in hun kracht,  talenten en in hun geweldige potentieel. Altijd gedaan. Zelfs als kind zag ik het beste in mensen en verbaasde ik me over hun gedrag. Als ondernemer ben ik optimistisch over 'morgen' en over de mogelijkheden voor ambitieuze mensen en bedrijven om te groeien. Dat doe ik: ondernemers en organisaties begeleiden in omzetverbetering door hun teams te trainen en coachen in sales en gedrag.
In mijn sales training programma’s, seminars en onlinetrainingen heb ik de ABSintoAction methode ontwikkeld. Met krachtige ambitie en mindset, de juiste werkwijze hanteren door sales te systematiseren en met moderne Neuroselling skills elke dag, uit te voeren.  
“Je P&L wordt pas geweldig, als jezelf geweldig wordt en jij je team en klanten geweldig maakt” is mijn mantra naar ondernemers en CEO's.  Heb ik zelf in de praktijk geleerd de afgelopen 25 jaar. Ik help anderen met 'wat wel en niet werkt' in entrepreneurial sales. Ik ben daar redelijk bezeten van. Op een goeie manier natuurlijk.
Welk pad heb ik gelopen?
Ik kom uit een Brabants ondernemersgezin. Mijn jeugd was redelijk dynamisch en avontuurlijk. Bizar eigenlijk want op m’n 21ste was ik al 16 keer verhuisd en had ik in vijf landen gewoond. Hard meewerken in ‘de zaak’ was in mijn jeugd vanzelfsprekend, er waren goeie tijden/mindere tijden, veel avontuur en altijd veranderingen. Zo op groeien in een gelukkig en hecht gezin heeft me gevormd en flexibel gemaakt. Mijn vader Ton Spaapen was een gepassioneerd mens en een geweldige vent. Hij heeft als mijn eerste mentor, m'n bezetenheid voor sales en ondernemen al heel vroeg ontketend.  
Ik ben bedrijfskunde gaan studeren en buiten de collegezalen verdiende ik geld als telemarketeer, straatverkoper en als zanger-gitarist in m’n band. Muziek is mijn 2de grote passie maar dat is een heel ander hoofdstuk voor een ander moment. Met m’n BBA op zak ben ik gelijk aan de slag gegaan in het bedrijfsleven.
Na een aantal banen in sales, richtte ik net voor m’n 25ste verjaardig, m’n eerste bedrijf op; een Direct Sales & Marketing bedrijf, in scootmobielen, opsta-fauteuils en importeur van rolstoelen, dat ik vijf jaar later verkocht aan de Nederlandse marktleider in de Zorg. Vervolgens was ik directeur bij Amerika’s voornaamste fabrikant van scootmobielen en deed ik een herstructurering van rolstoelenfabriek in Noorwegen. Die eerste 10 jaar van m'n loopbaan vlogen voorbij, maar ik had onrust en ik wilde wat anders. Na een ‘mini retirement’ als muzikant, nam ik DE beslissing.
Want, vanaf jongs af aan was ik geïntrigeerd door het gedrag van mensen. Als kind vroeg ik mezelf dus al af  “Waarom doen mensen eigenlijk wat ze doen?Waarom is de een gelukkig en succesvol en de ander met dezelfde eigenschappen en mogelijkheden niet?”   Zo werd, ondernemen, sales en mensen in hun kracht zetten’  al vroeg de rode draad in mijn leven.  Hierdoor verdiepte ik me tijdens mijn studie bedrijfskunde ook in sociale- en gedrag psychologie, en vanaf begin jaren ’90 in linguïstiek, NLP, en NAC. Super krachtig.  Ik deed vervolgens zo’n beetje alle ‘personal leadership’ seminars, trainingen en opleidingen bij o.a. Tony Robbins, Brian Tracy, Paul Liekens, Richard Bandler, Anne Linden, Erik Schneider, Robert Dilts, John Grinder.  Wat een geweldige mensen. De beslissing om rond de eeuwwisseling van de ‘healthcare’- naar de 'training & coaching' industrie te gaan, was de juiste voor mij.
Sinds november 2001 heb ik inmiddels meer dan duizend organisaties en 33.000 professionals geholpen met trainingen en seminars. Ik heb veel successen en overwinningen behaald, vooral dankzij mijn teams. Mijn geluk is dat Ik altijd geweldige mensen aan me heb kunnen binden.  Door de talenten van deze mensen heb ik als ondernemer geweldige successen gehad.
Natuurlijk ben ik ook verantwoordelijk voor nederlagen en heb ik vaak tegenslagen moeten verwerken. Zo heb ik tijdens de krediet crises, faillissement moeten aanvragen voor m’n IT opleidingen bedrijf om een doorstart te doen en afgeslankt verder te gaan.  2010 was dus een heftig jaar. Ik verloor m’n bedrijf, ik verloor m’n vader en hierdoor verloor ik tijdelijk ook mezelf. Moeilijke periode waarin ik veel heb geleerd over loslaten, ‘purpose’, motivatie en veerkracht. Opstaan, rug recht, doelen helder, kalibreren en weer door. De waakvlam weer ontsteken in vuur. Voor mij is dit de essentie van ondernemen gebleken. Geloven in je mensen, geloven in jezelf en geloven in de markt. Nooit opgeven! 
Ik heb m’n beste programma’s ontwikkeld sinds 2010 zodat mijn klanten en 'students' nu profijt hebben van al mijn ervaringen.  Echte persoonlijke en professionele groei vindt zijn oorsprong in ambitie, visie en in de mindset en skills van persoonlijk- en sales leiderschap. Mijn sales academies en gedrag trainingen helpen ondernemers en teams hiermee.   Blijven innoveren en leren is de basis. Elk jaar is verbeteren een doel en met mijn nieuwe sales training systeem dat ik in 2018 lanceer, ga ik echt Nederland op z'n kop zetten. Can't wait! 
In de 21ste eeuw gaan 'Persoonlijk en zakelijk' in elkaar over. Mijn gezin geeft me inspiratie om elke dag 'te knallen'. Na veel omzwervingen woon ik sinds 2001 in Nederhorst den Berg met m’n "love of my life" Peggy en twee dochters Lennon (15) en Dylan (12) en labrador  ‘Matsie’.  Ik ben een gezegend mens want ik heb een heel bijzonder gezin. Allemaal slimme en ambitieuze vrouwen die me scherp houden. Naast m'n liefde voor muziek rijd ik graag op m’n mountainbike door de Hilversumse bossen, verzamel ik gitaren, en houd ik van koken, lezen, leren, talen, reizen, films, (hard)lopen en basketbal.
Mijn persoonlijke doelen zijn nu het afschrijven van m’n eerste boek, Italiaans leren spreken, 100% fit zijn, en gave vakanties doen met m’n gezin.  Zakelijk ga ik m’n team verder bouwen zodat ik uiteindelijk alle ondernemers in Nederland bereik en help met “Ontketen Je Potentieel”. Dan de rest van de wereld veroveren. 
Dat is kort mijn verhaal tot nu toe. Als dit je aanspreekt en jij je bedrijf wilt laten groeien, nodig ik je uit om te beginnen met mijn gratis teleconsult. Als je hier baat bij hebt, kun je volgende stap nemen en intensiever met mij gaan samenwerken door mee te doen aan mijn programma’s. Ik kijk ernaar uit je ook persoonlijk te ontmoeten en ook jou en je team te helpen met het Ontketenen van Jouw Potentieel."
Stap in je kracht!
Tonpeter
 

Testimonials

Robert de Klijne,
DGA - MCTTC Lansingerland

Mijn omzet steeg 40% door de Sales Academy strategien en skills toe te passen en de tools en blauwdrukken te gebruiken! Echt geweldig, Dank voor je energie en wijsheid Tonpeter!

Mark Tigchelaar
CEO – UseClark Inc.

Tonpeter is geweldig! Zijn sales programma's en personal coaching hebben mij meerdere malen geholpen om nieuwe grote stappen te zetten in mijn bedrijf. Wat ik geweldig vind is dat hij ook echt helpt bij het zetten van de stappen. Daardoor boek je ook direct resultaat

Chuck Lennon
President – TeamLogic IT Inc.

I’ve worked with Tonpeter since 2003 in both Europe and the USA. Tonpeter will truly help you create breakthroughs in your business and give you the tools, skills and confidence to perpetuate growth. He’s an awesome sales leader and wonderful man.

Bart Kollau
CEO & Co-founder - TruQu

Tonpeter is ook op een heerlijk Amerikaanse manier, maf! Yes-Can-Do straalt hij uit. Niets is hem te gek om klanten te helpen succesvol te zijn. Gave gozer, sales dier en ondernemer, Pur Sang.

Tim Kleczka
CEO - Sonic Inc. USA

Tonpeter has a great passion and ability for helping people and companies get the best out of themselves, managing to their strengths! Tonpeter has be one of Europe's best sales trainers, he can communicate at every level within an organization equally in Dutch and English. I consider Tonpeter a friend, a trusted advisor and business partner.

Gene Longobardi
COO - Online Trading Academy, USA

Tonpeter is one of the finest men and leaders I know. He has great passion and dedication, loves people, and has a servant leader heart. There are those who perform well and those who touch our lives in special ways, but few people do both. Tonpeter does both. I am blessed to know him and to have worked with him.

Chris Betke
Manager Learning - Delta Air lines, USA

I have worked with Tonpeter for over thirteen years in Europe and the United States. He is one of the most dynamic leaders, trainers and mentors I have ever known.

Robert Gijsbers
Directeur, Multicopy Nijmegen

Ik heb in 2014 Tonpeter's Sales Academy doorlopen en veel gehad aan zijn skills trainingen en verkoop systeem. Ik zit al 25 jaar in de verkoop maar heb echt super veel gehad aan tonpeter's sales tools en strategieën. Door ze toe te passen heb ik in Q1. 2015 een groei van 36% gerealiseerd ten opzichte van 2014. Ongelofelijk! Dank je Tonpeter!

Ontvang gratis Tonpeter's salestips & video's

Mis niets en blijf op de hoogte. Je krijgt Tonpeter's beste sales strategien en nieuwste sales tips gewoon in je inbox. Kom in actie, doe mee en Ontketen Je Potentieel !